NE ARAMIŞTINIZ ?

Haberler

Yapı İnşaat Dergisi Röportaj

Yapı İnşaat Dergisi Röportaj

1) Firmanızın faaliyetleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

47 yıllık sektörel tecrübemiz ve birikimimiz ile endüstriyel cam işleme ve düz cam ticareti alanlarında faaliyet gösteriyor ve sektörde ilklere imza atıyoruz. Temellerimiz, 1974 yılında Yorsan olarak cam sektörüne ilk adımı attı. Yorglass ile 1989 yılında Türkiye’de ilk dekoratif cam üretimini gerçekleştirdik. Hızlı, yaratıcı, çözüm üreten global bir şirket olma vizyonumuzla, 5 lokasyonda, 6 üretim tesisimizde ürettiğimiz zengin ürün çeşitlerimizi hem iç pazara hem de 60’tan fazla ülkeye ulaştırıyoruz Ticaret, Satina, Ticari Soğutucu ve Beyaz Eşya iş ünitelerimizde, üretim ve ticari faaliyetlerimizi Yorglass markası altında gerçekleştiriyoruz.

2) 2021 yılı sizler için nasıl ilerliyor?

Yorglass olarak, COVID-19 döneminde faaliyetlerimizi de yatırımlarımızı da tüm sağlık ve güvenlik önlemleri çerçevesinde kesintisiz sürdürdük. 2021 yılı için çok daha hazırlıklı olduğumuz için öngörülerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Artan taleplere bağlı olarak Çerkezköy’de yeni bir fabrikayı hayata geçirdik. Bu fabrika ile üretim kapasitemizi yüzde 20 oranında artırmayı, ihracatımızı ise 5 sene içerisinde iki katına çıkarmayı hedefliyoruz.

Düz cam sektörü ana sanayi ile paralel olarak büyüyor. Beyaz Eşya sektörünün 2021 yılında büyümesi düz cam sektörüne de olumlu yansıyacaktır. Özellikle de pandemi sonrası hızlanması beklenen kentsel dönüşüm projelerini merkeze alan inşaat ve diğer sektörlerin canlanmasıyla birlikte düz cam sektörünün de ciddi bir ivme yakalayacağı kanaatindeyiz.  

3) Sektörün genelinde ihracata yönelik bir odaklanma mevcut. Siz şirket olarak bu konuyu nasıl ele alıyorsunuz?

İhracat bizim için her zaman çok önemli gündem konularının başında geliyor. Yorglass olarak üretimimizin yüzde 50’sini yaklaşık 60’tan çok ülkeye ihraç ediyoruz. İhracatımızı ağırlıklı olarak Avrupa ülkeleri ve Amerika kıtasına gerçekleştiriyoruz. İhracat kanalımızı güçlendirmek amacıyla her zaman yüksek potansiyeli olan yeni pazarları gündemimize alıyoruz.

Müşteri odaklı üretim anlayışımız, sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler üretme yetkinliğimiz sayesinde ihracat ağımızı her geçen gün büyütmeyi başarıyoruz.  Yarım asırdır Türkiye’de üretim yapan bir şirket olarak, ihracat performansımızı artırmak için birçok çalışma yürütüyoruz. 2021 yılında ihracat ağımızı genişletmeyi ve ülkemiz ekonomisine daha fazla katkı sağlamayı hedefliyoruz.

4) Müşteri beklentilerine paralel olarak değişen ürün ve hizmet modellerinde ana stratejinizi neye dayandırıyorsunuz?

Yorglass iş ünitelerinde oluşturduğumuz temel stratejilerimizi, B2B yaklaşımını öne çıkaran iş modelimiz ile destekliyoruz. Yorglass olarak en büyük hedefimiz, müşterilerimizin ihtiyaçlarını doğru anlamak, doğru analiz etmek ve bu ihtiyaçlara hızlı yanıt verebilmektir. Müşterilerimizin ihtiyaç ve taleplerini daha iyi anlayabilmek için iletişimimizi kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Web sitemiz, sosyal medya kanallarımız, e-bültenlerimiz aracıyla müşterilerimizle etkileşimimizi sürdürüyor, kendimizle ilgili ve cam dünyasından son gelişmeleri paylaşıyoruz. Yorglass olarak sürekli öğrenen ve birlikte gelişen bir organizasyon yapısına sahip olduğumuz için müşterilerimizden aldığımız geri bildirimlerle yeni ürünler geliştiriyor, portföyümüzde yenilikler yapıyor, onların ihtiyaçlarını analiz ederek kalite, performans ve lojistik anlamında hayatlarını kolaylaştıracak çözümler üretiyoruz.

5) Yatırım planlarınız içerisinde yakın zamanda hayata geçireceğiniz projeler var mı?

Yurtdışındaki operasyonlarımızı kuvvetlendirmek, müşterilerimize daha yakın, daha hızlı hizmet verebilmek için projelerimiz var ve yakın zamanda hayata geçireceğiz.  Sektördeki stratejik iş birliklerimizi kuvvetlendirecek ve ihracatımızı da destekleyecek yeni yatırımımızı 2021 yılında faaliyete geçirmek üzere iş planlarımız tamamladık. Bunun yanı ısıra 2021 yılı dijitalleşme stratejimize uygun çok önemli bir projeyi de devreye alacağımız bir yıl olacak.