NE ARAMIŞTINIZ ?

Haberler

Kobi Life Dergisi Röportaj

Kobi Life Dergisi Röportaj

1)Firmanızı kısaca tanıtır mısınız, ön planda olan hizmetleriniz nelerdir, bu anlamda rakiplerinizden hangi özellikleriniz ile ayrılıyorsunuz, müşteriler neden sizi tercih ediyor?

1974 yılında Yorsan ismiyle kurulan şirketimiz, cam sektörüne ilk adımı attı. Yorglass ile birlikte 1989 yılında Türkiye’de ilk dekoratif cam üretimini gerçekleştirdik. Sektöre öncülük eden vizyonumuz ve çalışma anlayışımızla 1988 yılında Ege Bölgesi’ndeki ilk izolasyonlu cam üretim tesisini kurduk. 1989 yılında Bolu’da Orim Beyaz Eşya camı üretim tesisini hayata geçirdikten sonra, 1995 yılında Yorim Gebze tesisi, 2000 yılında ise Orim Çerkezköy tesisimizle büyümemize ivme kazandırdık. Bugün geldiğimiz noktada üretimimizi Türkiye’de 5 farklı şehirde kurulu 6 tesisimizde gerçekleştiriyoruz. 1300’e yakın kişiye istihdam sağlıyoruz. Üretimimizin yüzde 50’sini 60’tan fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Üretim ve ticari faaliyetlerimizi Yorglass Ticaret, Yorglass Satina, Yorglass Ticari Soğutucu ve Yorglass Beyaz Eşya iş üniteleri altında gerçekleştiriyoruz.

Yorglass Ticaret iş ünitemizde düz cam, renkli reflekte, kaplamalı, ayna, lamine, buzlu cam satış, pazarlama ve dağıtımı faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz. Ticari Soğutucu iş ünitemizde yüksek performanslı izolasyonlu camlar, soğutucu kapı ve sistemleri üretimi yapmaktayız. Yorglass Satina olarak dekoratif cam üretimine devam ederken, beyaz eşya kategorisinde ise beyaz eşya sektörünün en önemli üreticileri için soğutucu ve fırın camları üretimini gerçekleştirmekteyiz.

Bizi hem yurt içinde hem de yurt dışında tercih edilen ilk markalardan biri kılan birçok özelliğimiz bulunuyor. Bizi sektörde farklı kılan iş ünitelerinde belirlediğimiz odaklı stratejilerimiz ve B2B yaklaşımını öne çıkaran iş modelimizdir. Tüm iş süreçlerimizi müşteriyi odağımıza alarak dizayn ediyoruz ve sürekli geliştiriyoruz . Satış öncesinde olduğu kadar satış ve satış sonrasında da müşteri memnuniyetini sağlamak en öncelikli kurum hedefimizdir. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve sorunlarına çözüm üreten inovatif ürünlerimiz, teknoloji yatırımlarımız ve sürdürülebilirlik odaklı hizmet anlayışımızla müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz.

Sektöre sadece ürün temin etmenin yanı sıra müşterilerimiz için inovasyon günleri organizasyonlarına da imza atarak sektörün gelişimine katkı sağlıyoruz. Bu sayede bilgi ve deneyim alışverişinde bulunuyoruz.  Çoğu zaman müşterilerimizi yerinde ziyaret edip, onları bilgilendirip, ihtiyaçları doğrultusunda yönlendiriyor ve verdiğimiz danışmanlık hizmetiyle her aşamada yanlarında oluyoruz.

2) Hedef ve yatırımlarınız nedir? Gelecekte kendinizi hangi noktaya taşımak istiyorsunuz? İleriye dönük planlarınız nelerdir?

Pazardaki gelişmelere paralel olarak doğru yatırım stratejileriyle birçok projeyi hayata geçirdik ve planladığımız yeni yatırımlarımız ile var olduğumuz iş alanlarında büyümeye devam edeceğiz. Bugün düz cam ve endüstriyel cam sektörünün global bir oyuncusu olarak, aynı başarıyı sürdürmek ve daha ileriye taşımak öncelikli hedefimiz. İhracat ülkemizin büyümesi ve küresel arenada güçlü potansiyelini gösterebilmesi için önemli bir köprü görevi görüyor. Yorglass olarak ihracatımızı artıracak inovatif ürünler geliştirmeye ve büyümeye devam etmeyi ve ülkemiz, sektörümüz, iş ortaklarımız ve toplumumuz için de sürekli katma değer yaratmayı amaçlıyoruz. Pandemi döneminde 75 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçirdiğimiz Çerkezköy’deki yeni fabrikamızla hem beyaz eşya iş kolunda büyümeyi hem de ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz. Yeni fabrikamızla üretim kapasitemizi yüzde 20 artırarak beyaz eşya alanında dünyanın en büyük markalarının çözüm ortağı olmayı planlıyoruz.

3) Son olarak eklemek istediklerinizi alabilir miyiz?

2021, tüm dünyada olduğu gibi bizim için de normalleşme yılı olacak. Bu yıl değişen piyasa koşullarına karşı çok daha hazırlıklıyız ve tüm adımlarımızı yeni normale uygun olacak şekilde planladık. İnovasyon ve katma değerli üretime odaklanarak ihracat kanalımızı güçlendirecek yenilikçi bir yaklaşımla geliştirdiğimiz ürün gamımız ile tüm müşteri, iş ortakları ve sosyal paydaşlarımız için etkili çözümler sunarak, ülkemiz için daha fazla katma değer yaratacağız.  Sürekli değişen koşullara ayak uyduruyor, Ar-Ge, Ür-Ge, inovasyon ve teknolojiye yaptığımız yatırımlarla Türk malı kalitesini dünyanın dört bir yanına ulaştırıyoruz. Çerkezköy’deki yeni fabrikamızla hali hazırda 60’tan çok ülkeye devam eden ihracatımızı ise 5 yıl içinde 2 katına çıkarmayı hedeflemekteyiz. Bu sayede ülkemizin ekonomisine de ciddi ölçüde döviz girdisi sağlayacağımızı düşünüyoruz.